Tarihi ilk çağlara kadar gerileyen topuklu ayakkabılar, kullanım amaçlarından, kullanım cinsiyetlerine kadar tarihin pek çok alanında kendini gösterdi. Bugün yapılan araştırmalara göre iş kadınlarının yüzde seksen beşi topuklu ayakkabı giyinmekte. Ofislerden partilere, mezuniyetlerden balolara kadar her yerde tercih ediliyor.

Topuklu Ayakkabıları Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Topuklu ayakkabı, normal ayakkabıların aksine ökçe ve topuk üzerinde dengelendiğinden, rahatça yürümek ve dengede durmak, normal ayakkabılara göre biraz daha alışkanlık isteyen bir süreç haline geliyor . Başı ve omuzları dik tutarak dik durmak ve bu şekilde yürümek alıştırma gerektirir. Bu yüzden, ilk kez giyinecekseniz kalın topuklu ayakkabılarla işe başlamak denge sağlamayı daha kolaylaştıracağından, alışma sürecini atlatmaya yardımcı olur.

topuklu ayakkabı

topuklu ayakkabı

İlk kullanımlar sırasında acele etmemek ve hızlı hareketlerden kaçınmak denge kaybını engellemek için önemlidir. Alışma süreci olarak evde günlük işlerini yaparken topuklu ayakkabı giyen kadınların sayısı son derece fazladır. Bu süre içinde ayak bakımının aksatılmaması önemli bir önlem, çünkü ayak burkulmaları ve deri tahrişlerine neden olabilir. Bunu önlemek için deriyi güçlendirecek e vitaminli veya aloe vera esanslı nemlendiriciler kullanılması, yeni alınan ayakkabıların çorapsız kullanılmaması olabilecek rahatsızlıkları önlemek için işe yarar bir önlemdir.

Yüksek Topuklu Ayakkabı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Yüksek topuklu ayakkabı kullanırken, yeni alışan bayanlara günde 4-5 saatten fazla kullanmamaları öneriliyor. Bu sürenin sonunda değiştirmek üzere yanınızda düz tabanlı bir ayakkabı yada babet taşınması bu sorunu çözmek için kullanışlı bir yöntem. İş yeri veya arabalarında yedek ayakkabı taşıyan pek çok iş kadını bunun gündelik hayatlarını çok kolaylaştırdığını belirtiyor.

topuklu ayakkabı

topuklu ayakkabı

Araba kullanırken topuklu ayakkabı kullanmamak da sağlık açısından çok işe yarayabilecek bir öneri çünkü pedallara basarken ağırlığın topuk üzerine sağlıklı dağılmaması ileride ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

 

 

Yoruma Kapalı.